Sin Atlantide: video-esej s Sokurovom

rsz_sokurov-for-video

Na festivalu v Mannheimu so Aleksandru Sokurovu dodelili naslov Master of Cinema. Vzdrži, kolikor potegne na Mojstra Eckharta. Ekranu so podarili dobrih 45 minut srečanja. Toliko, kolikor traja Mozartov Rekvijem.

Iz tega ni nastal le Ekranov intervju, ampak tudi video-esej, tako kot v angleščino preveden intervju pozneje objavljen na straneh renomirane publikacije Senses of Cinema. Na blogu revije, ki jo soureja Benjamin "Ropar" Heisenberg pa menijo, da so "vprašanja celo zanimivejša od odgovorov". S čimer se je težko ne strinjati.

Video-esej si lahko ogledate v nadaljevanju.


 

 

 

 

 

Intervju, ki so ga z Aleksandrom Sokurovom naredili Marko Bauer, Daša Cerar in Luka Umek, lahko preberete tudi v Fokusu na Ekranovi spletni strani.

Domov
Novice
Kolumna
Iz tiskane izdaje
Video
O Ekranu
Naročilo revije
Prodajna mesta
Impresum
Kontakt
NASLOVNICA AKTUALNE ŠTEVILKE

2017_naslovnica_ekran_februar_marec2017

 
KOLUMNA

Življenje po koncu filma


Začetek filma in najavna špica predstavljata tisto tanko mejo med realnostjo (kinodvorane) in fikcijo (filma), konec filma in njegova odjavna špica pa prečkata isto mejo v nasprotni smeri. Če je naloga začetka filma, da »nas iz rutine vsakdana popelje v svet fikcije«, kakor je nekje pripomnila Jela Krečič, je naloga filmskega konca in odjavne špice, da nas pospremita iz fikcije in privedeta nazaj tja, kjer smo že ves čas bili, na sedež dvorane.


Preberi več...  
mens hairstyles Hotels And Travels home decorators collection big lots furniture interior decorating Home decorators bad credit loans electric cars
ZADNJI KOMENTARJI
IZ TISKANE IZDAJE
NAJBOLJ BRANO
EKIPA
PIŠITE NAM!

2009 © Ekran

r57c99 shell