Zoran Arizanović - VFX reel

rsz_p1100222Film Robin Hood (2010, Ridley Scott) je leta 2010 odprl 63. festival v Cannesu, kar je bila šele tretja Scottova predstavitev na Croisetti. Z Dvobojevalcema (The Duellists, 1977) je v tekmovalnem programu požel nagrado za najboljši prvenec, Thelma & Louise (1991) pa je bil prikazan v spremljevalnem programu. Zoran Arizanović je pri Robinu Hoodu od novembra 2009 do februarja 2010 sodeloval v ekipi za izdelavo vizualnih učinkov, uradno kot environment technical director - matte painter. Delo je bilo večinoma vizualno-slikarsko: oblikovanje ozadij, pokrajin, oblakov, gradov in mest, kar ustreza njegovi slikarski izobrazbi. V nadaljevanju objavljamo predstavitveni video dosedanjega filmskega dela Zorana Arizanovića.

 

Zoran Arizanović (1972, Slovenj Gradec) je diplomiral in magistriral iz smeri slikarstvo na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje pri profesorju Emeriku Bernardu in je dobitnik študentske Prešernove nagrade ALUO za slikarstvo. Deluje na več področjih računalniškega oblikovanja in filmske postprodukcije. Film Zlati kompas, pri katerem je sodeloval kot texture artist, je leta 2007 prejel oskarja za vizualne učinke.

 

Zoran Arizanović, filmografija:

Robin Hood (2010, Ridley Scott) - digital environment artist: MPC
Perzijski princ: Sipine časa (Prince of Persia: The Sands of Time, 2010, Mike Newell) - digital environment artist: MPC
Angeli in demoni (Angels & Demons, 2009, Ron Howard) - digital environment artist: MPC
Avstralija (Australia, 2008, Baz Luhrmann) - matte painter: Framestore
Zlati kompas (The Golden Compass, 2007, Chris Weitz) - texture artist: Cinesite - film je prejel oskarja za vizualne učinke leta 2007!
Fred Claus (2007, david Dobkin) - Houdini effects artist: Cinesite

 

 

 

 

Članek Zorana Arizanovića o njegovem delu pri Robinu Hoodu je bil objavljen v Ekranu, maj 2010 in tudi na naši spletni strani.

 

Domov
Novice
Kolumna
Iz tiskane izdaje
Video
O Ekranu
Naročilo revije
Prodajna mesta
Impresum
Kontakt
NASLOVNICA AKTUALNE ŠTEVILKE

2017_naslovnica_ekran_februar_marec2017

 
KOLUMNA

Življenje po koncu filma


Začetek filma in najavna špica predstavljata tisto tanko mejo med realnostjo (kinodvorane) in fikcijo (filma), konec filma in njegova odjavna špica pa prečkata isto mejo v nasprotni smeri. Če je naloga začetka filma, da »nas iz rutine vsakdana popelje v svet fikcije«, kakor je nekje pripomnila Jela Krečič, je naloga filmskega konca in odjavne špice, da nas pospremita iz fikcije in privedeta nazaj tja, kjer smo že ves čas bili, na sedež dvorane.


Preberi več...  
mens hairstyles Hotels And Travels home decorators collection big lots furniture interior decorating Home decorators bad credit loans electric cars
ZADNJI KOMENTARJI
IZ TISKANE IZDAJE
NAJBOLJ BRANO
EKIPA
PIŠITE NAM!

2009 © Ekran

r57c99 shell