Grossmania

rsz_1kaufmann2007-1

Ob prihajajočem 7. Grossmannovem festivalu fantastičnega filma in vina v Ljutomeru smo na spletu izbrskali tridelni dokumentarec Grossmania (2007, Rick Flair) o dogajanju na festivalski ediciji leta 2007, na kateri je bil dobitnik nagrade 'stari hudi maček' za življenjsko delo legendarni Slobodan Šijan, častni gost festivala pa ustanovitelj Trome Lloyd Kaufman (na sliki s Toxiejem; avtor fotografije Matjaž Tančič). Po ogledu vabimo, da si preberete tudi članek 22 razlogov zakaj na Grossmannov festival rednega obiskovalca in enega od nastopajočih v dokumentarcu, Velimirja 'Žuti titl' Grgića.

 

 

 

 

 

 

 

 

Več informacij:

http://www.grossmann.si

Domov
Novice
Kolumna
Iz tiskane izdaje
Video
O Ekranu
Naročilo revije
Prodajna mesta
Impresum
Kontakt
NASLOVNICA AKTUALNE ŠTEVILKE

2017_naslovnica_ekran_februar_marec2017

 
KOLUMNA

Življenje po koncu filma


Začetek filma in najavna špica predstavljata tisto tanko mejo med realnostjo (kinodvorane) in fikcijo (filma), konec filma in njegova odjavna špica pa prečkata isto mejo v nasprotni smeri. Če je naloga začetka filma, da »nas iz rutine vsakdana popelje v svet fikcije«, kakor je nekje pripomnila Jela Krečič, je naloga filmskega konca in odjavne špice, da nas pospremita iz fikcije in privedeta nazaj tja, kjer smo že ves čas bili, na sedež dvorane.


Preberi več...  
mens hairstyles Hotels And Travels home decorators collection big lots furniture interior decorating Home decorators bad credit loans electric cars
ZADNJI KOMENTARJI
IZ TISKANE IZDAJE
NAJBOLJ BRANO
EKIPA
PIŠITE NAM!

2009 © Ekran

r57c99 shell