Jože Dolmark o scenariju

rsz_20080623_8966

Jože Dolmark je veteran slovenskega filma, publicist, scenarist, dramaturg, profesor umetnostne zgodovine in primerjalne književnosti. Zadnjih pet let je stal kot direktor in/ali programski vodja za Festivalom slovenskega filma v Portorožu. V nadaljevanju si lahko pogledate kratek video intervju z njim posebej na temo scenaristike, večnega "problema" slovenske kinematografije.

"Medtem, ko igralci in režiserji poberejo vso slavo, scenaristi ždijo v anonimnosti ... Scenaristični kruh je grenek in trd."

 

 

Daljši intervju z Jožetom Dolmarkom, ki smo ga opravili posebej za Ekran pred začetkom lanskega, 12. Festivala slovenskega filma, ki je potekal med 1. in 3. oktobrom na običajni lokaciji v Portorožu, si lahko preberete na Ekranovi spletni strani:

 

http://www.ekran.si/iz-tiskane-izdaje/37-napovedi/164-joe-dolmark-intervju-s-selektorjem-fsf

 

Domov
Novice
Kolumna
Iz tiskane izdaje
Video
O Ekranu
Naročilo revije
Prodajna mesta
Impresum
Kontakt
NASLOVNICA AKTUALNE ŠTEVILKE

2017_naslovnica_ekran_februar_marec2017

 
KOLUMNA

Življenje po koncu filma


Začetek filma in najavna špica predstavljata tisto tanko mejo med realnostjo (kinodvorane) in fikcijo (filma), konec filma in njegova odjavna špica pa prečkata isto mejo v nasprotni smeri. Če je naloga začetka filma, da »nas iz rutine vsakdana popelje v svet fikcije«, kakor je nekje pripomnila Jela Krečič, je naloga filmskega konca in odjavne špice, da nas pospremita iz fikcije in privedeta nazaj tja, kjer smo že ves čas bili, na sedež dvorane.


Preberi več...  
mens hairstyles Hotels And Travels home decorators collection big lots furniture interior decorating Home decorators bad credit loans electric cars
ZADNJI KOMENTARJI
IZ TISKANE IZDAJE
NAJBOLJ BRANO
EKIPA
PIŠITE NAM!

2009 © Ekran

r57c99 shell