Muzej Renéja Magritta

renee-magrittV Bruslju so 2. junija letos uradno odprli dolgo pričakovani Magrittov muzej. Poleg odličnega kronološkega pregleda slikarjevega življenja in dela so na ogled tudi avantgardni nadrealistični kratki filmi, ki jih je Magritte snemal z ženo Georgette in različnimi družinskimi prijatelji. Vendar, ne bodite razočarani, za ogled celotnega Magrittovega opusa bo treba še čez cesto v Muzej moderne umetnost, v Kraljevi muzej v bližnjem Antwerpnu v in na priložnostne retrospektivne razstave po vsem svetu.

 

www.musee-magritte-museum.be

 

Pozor, v Bruslju obstaja še en Magrittov muzej, v hiši, kjer je živel in delal: www.magrittemuseum.be

Domov
Novice
Kolumna
Iz tiskane izdaje
Video
O Ekranu
Naročilo revije
Prodajna mesta
Impresum
Kontakt
NASLOVNICA AKTUALNE ŠTEVILKE

2017_naslovnica_ekran_februar_marec2017

 
KOLUMNA

Življenje po koncu filma


Začetek filma in najavna špica predstavljata tisto tanko mejo med realnostjo (kinodvorane) in fikcijo (filma), konec filma in njegova odjavna špica pa prečkata isto mejo v nasprotni smeri. Če je naloga začetka filma, da »nas iz rutine vsakdana popelje v svet fikcije«, kakor je nekje pripomnila Jela Krečič, je naloga filmskega konca in odjavne špice, da nas pospremita iz fikcije in privedeta nazaj tja, kjer smo že ves čas bili, na sedež dvorane.


Preberi več...  
mens hairstyles Hotels And Travels home decorators collection big lots furniture interior decorating Home decorators bad credit loans electric cars
ZADNJI KOMENTARJI
IZ TISKANE IZDAJE
NAJBOLJ BRANO
EKIPA
PIŠITE NAM!

2009 © Ekran

r57c99 shell