Filmsko-kritiški natečaj



natecaj_2015

Zagotovo ste letos videli kakšen super film, kajne? O njem razmišljali in načenjali debate s prijatelji. družino… Morda celo o njem že kaj zapisali, kakšen vtis, navdušenje, oceno, opombo, asociacijo? Čas je, da to spišete v vezano formo in nam pošljete svojo (prvo) filmsko kritiko*!


Filmsko-kritiški natečaj MLADA FILMSKA KRITIKA, ki ga pripravlja Zavod za uveljavljanje vizualne kulture Vizo v sodelovanju z revijo Ekran, bo najboljše prispevke iskal v dveh kategorijah:


SREDNJEŠOLSKA FILMSKA KRITIKA (14-18 let)

Napiši oceno oz. kritiko poljubnega filma, ki si si ga ogledal/-a v letošnjem letu. Omejitev je 3000 znakov (s presledki). Lahko sodelujejo tudi mlajši od 14 let.


ŠTUDENTSKA FILMSKA KRITIKA (18-22 let)

Napiši kritiko poljubnega filma, ki si si ga ogledal/-a v letošnjem letu. Omejitev je 4500 znakov (s presledki).



SPLOŠNI POGOJI:

Tekst natisni in pošlji na naslov: Zavod Vizo, Gallusovo nabr. 39, 1000 Ljubljana, a pred tem upoštevaj še naslednje napotke.

Teksta ne podpisuj s svojim imenom in priimkom, temveč označi s poljubno šifro (npr. FILMOFIL) in pripiši v kateri kategoriji sodeluješ (SREDNJEŠOLSKA / ŠTUDENTSKA).

Znotraj ovojnice, v kateri si poslal/-a kritiko, priloži še ločeno ovojnico (oz. jasno ločen dokument) z vsebino, v kateri morajo pisati tvoji podatki – ime in priimek, naslov, občina, letnik rojstva, email in tel. št. –, ob tem pa nujno na to ovojnico ne pozabi navesti še šifre, s katero si označil/-a svojo kritiko.

Zadnji rok za oddajo kritik: 18. 9. 2015 (upoštevali bomo vse kritike, ki bodo odpremljene s poštnim žigom tega datuma).


Kritike bo ocenjevala strokovna žirija, ki jo sestavljajo predstavniki iz Zavoda Vizo in revije Ekran.

Odločitev žirije o najboljših prispevkih in podelitev nagrad bo 5. 10. 2015 ob 17:00 v Slovenski kinoteki, kjer si bodo vsi sodelujoči mladi pisci natečaja lahko ogledali tudi brezplačno filmsko projekcijo v sklopu Mednarodnega filmskega festivala za otroke in mlade FILM NA OKO (3.-7.10.2015, v 11 krajih po Sloveniji, filmnaoko.si).

Na spletnih straneh Vizoja, MadAboutFilm.si in Ekrana bomo nagrajence objavili do 11. 10. 2015.


NAGRADE:

Letna članarina na Revijo o filmu in televiziji Ekran.

Akreditacija za Mednarodni filmski festival za otroke in mlade FILMA NA OKO 2016 (prepustnica za vse projekcije na vseh festivalskih lokacijah).

Članarina v Klubu Slovenske kinoteke, s čemer imate 50% popust na vse tiskovine, ki so izdane v založništvu Slovenske kinoteke.

Najboljše kritike bodo objavljene v reviji Ekran, na spletni strani revije Ekran (ekran.si) in na spletni strani Zavoda Vizo – programa za mlade Mad About Film (www.MadAboutFilm.si).

Vstopnice za FILM NA OKO 2015.

Vstopnice za Slovensko kinoteko in kine v Art kino mreži Slovenije med šolskim letom 2015/2016.


* V pomoč pri pisanju vam lahko služi članek »Če znaš gledati filme, znaš bolje razumeti družbo« (Nina Cvar, 8.11.2014, Mad About Film).

Domov
Novice
Kolumna
Iz tiskane izdaje
Video
O Ekranu
Naročilo revije
Prodajna mesta
Impresum
Kontakt
NASLOVNICA AKTUALNE ŠTEVILKE

2017_naslovnica_ekran_februar_marec2017

 
KOLUMNA

Življenje po koncu filma


Začetek filma in najavna špica predstavljata tisto tanko mejo med realnostjo (kinodvorane) in fikcijo (filma), konec filma in njegova odjavna špica pa prečkata isto mejo v nasprotni smeri. Če je naloga začetka filma, da »nas iz rutine vsakdana popelje v svet fikcije«, kakor je nekje pripomnila Jela Krečič, je naloga filmskega konca in odjavne špice, da nas pospremita iz fikcije in privedeta nazaj tja, kjer smo že ves čas bili, na sedež dvorane.


Preberi več...  
mens hairstyles Hotels And Travels home decorators collection big lots furniture interior decorating Home decorators bad credit loans electric cars
ZADNJI KOMENTARJI
IZ TISKANE IZDAJE
NAJBOLJ BRANO
EKIPA
PIŠITE NAM!

2009 © Ekran

r57c99 shell