8. Bovec Outdoor Film Festival

8boff14

Ob koncu leta 2014 organizatorji Bovec Outdoor Film Festivala zdaj že osmič vabijo na druženje ob dobrih filmih s tematiko športov v naravi in narave same. Program se bo odvijal  družimo od sobote 27. do ponedeljka 29. decembra 2014. Osmi BOFF v treh večerih prinaša 28 filmov. Od tod in tam, daljše in krajše, s hribov in iz morja. Z veliko akcije in/ali z močnim sporočilom. Žepnih ali skoraj holivudskih produkcij.

 

Filme so izbrali izmed 64 prispelih. Trije so v netekmovalni kategoriji Era, dva v kategoriji Narava. V tekmovalnem izboru pa je devet filmov v kategoriji kratkih športnih filmov in štirinajst filmov v kategoriji dolgih športnih filmov.

 

Žanrsko lahko filme ločimo na socialne drame, avanturistične filme ter zgolj dokumentarne feljtone. Nekako soo izolirali tudi filme mlajših, predvsem slovenskih avtorjev, katerim je namenjen samostojen blok ter pogovor z enim od letošnjih žirantov.

 

rsz boff2014 valley up

Valley Up

 

Vse projekcije bodo tudi letos v Stergulčevi hiši. Kaj bi bilo tebi najbolj zanimivo za ogled, moraš ugotoviti sam/sama. Omenimo pa šest domačih izdelkov: Škodljivci Maura Lainščka (gorsko kolesarstvo), Šmarna Gora Julije Ferenc, Skejtaj s srcem Tomaža Šantla (rolkanje/dobrodelni projekt), dva kratka videa o gorski kolesarki Lindi Paluc avtorja Mateja Gostinčarja, Senčno dolino Janija in Jureta Klavore (gorsko kolesarstvo) in čisto svež film Nedotaknjeno (Untouched) Mitje Legata (smučanje, deskanje).

 

Spored najdeš TUKAJ
 

 

Več o filmih pa TUKAJ

 

Spremljevalni spored

 

Festival v soboto odpre otvoritev fotografske razstave Aleša Fona v predverju Stergulčeve hiše. V nedeljo dan poleg filmov popestrita dve predstavitvi: Tomaž Praunseis bo predstavil svoj dobrodelni projekt Skejtaj s srcem, Jure Batagelj pa spregovori o spletni strani v spomin na alpinista Slavca Svetičiča.


V ponedeljek po podelitvi priznanj najboljšim filmom bo predaval še alpinist Klemen Premrl.

 

V Stergulčevi hiši bo tudi že tradicionalni knjižni sejem s knjigami založb Didakta, Planinska zveza Slovenije in Sidarta, večere po projekcijah pa nam bo krajšal glasbeni program z živo glasbo in didžeji.

 

boff header 20142

 

Na snidenje v Bovcu!

 

Vir in povezava:

http://www.boff.si/

Domov
Novice
Kolumna
Iz tiskane izdaje
Video
O Ekranu
Naročilo revije
Prodajna mesta
Impresum
Kontakt
NASLOVNICA AKTUALNE ŠTEVILKE

2017_naslovnica_ekran_februar_marec2017

 
KOLUMNA

Življenje po koncu filma


Začetek filma in najavna špica predstavljata tisto tanko mejo med realnostjo (kinodvorane) in fikcijo (filma), konec filma in njegova odjavna špica pa prečkata isto mejo v nasprotni smeri. Če je naloga začetka filma, da »nas iz rutine vsakdana popelje v svet fikcije«, kakor je nekje pripomnila Jela Krečič, je naloga filmskega konca in odjavne špice, da nas pospremita iz fikcije in privedeta nazaj tja, kjer smo že ves čas bili, na sedež dvorane.


Preberi več...  
mens hairstyles Hotels And Travels home decorators collection big lots furniture interior decorating Home decorators bad credit loans electric cars
ZADNJI KOMENTARJI
IZ TISKANE IZDAJE
NAJBOLJ BRANO
EKIPA
PIŠITE NAM!

2009 © Ekran

r57c99 shell