Ekran v prevodu, V.

wows-slovenian flag2-xsml

V novi, 72. številki (oktober 2014) revije Senses of Cinema, v svetovnem merilu najuglednejše spletne publikacije na področju filmske refleksije, je bil objavljen prevod teksta našega sodelavca in člana uredništva Ekrana Marka Bauerja "Napumpaj in odvrzi", ki je bil prvotno objavljen v Ekranu, marec-april 2014 in jemlje za izhodišče premisleka Scorsesejev film Volk z Wall Streeta (The Wolf of Wall Street, 2013).

 

Kolegu, članu Ekranovega uredništva, iskreno čestitamo! Sicer je to že peti avtorjev prevodno objavljen članek v zadnjih letih, ki je bil prvotno objavljen v reviji Ekran.

 

Prvi trije so bili v isti publikaciji objavljeni teksti Marka Bauerja intervju z Aleksandrom Sokurovom in esej o filmu V praznino (Enter the Void, 2009) Gasparja Noéja, ki je bil izvirno objavljen v Ekranu, februar 2011, ter esej Čisti Zahod: Vozi!, nostalgija po postmodernizmu, ki je bil prvotno objavljen v Ekranu, april 2012. Tudi prevodno objavljeni esej Marka Bauerja Hvala Bogu, nimamo papeža lahko preberete v izvirniku na naši spletni strani (oziroma ste ga lahko najprej brali v tiskani izdaji).

 

V tujih publikacijah je bilo v zadnjih letih objavljenih tudi več prvotno v Ekranu objavljenih prispevkov našega rednega sodelavca Dejana Ognjanovića.

 

Povezavi:

Ekran: Napumpaj in odvrzi

Senses of Cinema: Pump and Dump

Domov
Novice
Kolumna
Iz tiskane izdaje
Video
O Ekranu
Naročilo revije
Prodajna mesta
Impresum
Kontakt
NASLOVNICA AKTUALNE ŠTEVILKE

2017_naslovnica_ekran_februar_marec2017

 
KOLUMNA

Življenje po koncu filma


Začetek filma in najavna špica predstavljata tisto tanko mejo med realnostjo (kinodvorane) in fikcijo (filma), konec filma in njegova odjavna špica pa prečkata isto mejo v nasprotni smeri. Če je naloga začetka filma, da »nas iz rutine vsakdana popelje v svet fikcije«, kakor je nekje pripomnila Jela Krečič, je naloga filmskega konca in odjavne špice, da nas pospremita iz fikcije in privedeta nazaj tja, kjer smo že ves čas bili, na sedež dvorane.


Preberi več...  
mens hairstyles Hotels And Travels home decorators collection big lots furniture interior decorating Home decorators bad credit loans electric cars
ZADNJI KOMENTARJI
IZ TISKANE IZDAJE
NAJBOLJ BRANO
EKIPA
PIŠITE NAM!

2009 © Ekran

r57c99 shell