Bliža se peti Filofest

filofest-14w2

Društvo za študentsko filmsko kulturo FFilm od 24. do 27. novembra 2014 organizira 5. mednarodni festival študentske filmske in video produkcije v Sloveniji, imenovan Filofest. Dogajanje bo potekalo na Filozofski fakulteti v Ljubljani, v Kinodvoru, Kinoteki, Mestnem muzeju Ljubljana, Tovarni Rog in Kreativnem centru Poligon.

 

Ključna ideja Filofesta je ponuditi ljubiteljem filma vpogled v mednarodno in slovensko študentsko filmsko produkcijo, z javnim predvajanjem pa ji omogočiti tudi večjo prepoznavnost. Hkrati želijo ponuditi tudi filmske delavnice in raznovrsten izbor drugih obfestivalskih dogodkov, s katerimi spodbujajo udeležence k poglobljenemu in kritičnemu dialogu o filmu.

 

filofest-14w

 

Peti Filofest bo potekal med 24. in 27. novembrom 2014 na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, v Kinoteki, Kinodvoru, Mestnem muzeju Ljubljana, Tovarni Rog in Kreativnem centru Poligon. Na teh lokacijah bodo vsak dan potekale projekcije študentskih filmov, ki so jih izbrali na podlagi mednarodnega razpisa, med drugim tudi slovenski kratki film Rejnica (2014, Miha Možina), ki je dobil nagrado FSF za najboljši dokumentarec 2014, in drugi tuji filmi priznanih filmskih šol (FAMU, IESAV, PWSFTViT, AALTO, Filmacademy Vienna, Filmakademie Baden-Württemberg, London Film School … ).

 

V selekciji so tudi filmi, ki so bili predvajani na festivalih Cannes, Camerimage, Dok Leipzig, Montreal film festival, Anima Mundi in mnogih drugih.

 

Program bo razdeljen na tekmovalni in netekmovalni del; filmi iz tekmovalnega programa se bodo potegovali za nagrade, ki jih bo podeljevala mednarodna žirija.

 

V spremljevalnem programu bodo predvajani tudi filmi priznane nizozemske TENT Akademije in filmi, izbrani s strani Goethe inštituta.

 

Poleg projekcij filmov se bodo na festivalu odvijale še večerne zabave ter neformalna druženja organizatorjev, gostov in obiskovalcev programa. Izvajali bodo tudi 3-dnevno delavnico ustvarjanja podcasta, na kateri se bodo udeleženci seznanili s teorijo in prakso ustvarjanja internetnih radijskih oddaj.

 

Vse projekcije in ostale aktivnosti so za udeležence brezplačne!

 

Več informacij o dogodku najdete na spletni strani projekta (filofest.com) in Facebook strani.

Domov
Novice
Kolumna
Iz tiskane izdaje
Video
O Ekranu
Naročilo revije
Prodajna mesta
Impresum
Kontakt
NASLOVNICA AKTUALNE ŠTEVILKE

2017_naslovnica_ekran_februar_marec2017

 
KOLUMNA

Življenje po koncu filma


Začetek filma in najavna špica predstavljata tisto tanko mejo med realnostjo (kinodvorane) in fikcijo (filma), konec filma in njegova odjavna špica pa prečkata isto mejo v nasprotni smeri. Če je naloga začetka filma, da »nas iz rutine vsakdana popelje v svet fikcije«, kakor je nekje pripomnila Jela Krečič, je naloga filmskega konca in odjavne špice, da nas pospremita iz fikcije in privedeta nazaj tja, kjer smo že ves čas bili, na sedež dvorane.


Preberi več...  
mens hairstyles Hotels And Travels home decorators collection big lots furniture interior decorating Home decorators bad credit loans electric cars
ZADNJI KOMENTARJI
IZ TISKANE IZDAJE
NAJBOLJ BRANO
EKIPA
PIŠITE NAM!

2009 © Ekran

r57c99 shell