Zunaj je razpis za East Doc Platform

ws-IDF ENG BLACK FNT WHITE BCKGRND

Bliža se december, kar na Inštitutu za dokumentarni film pomeni, da spet iščejo projekte, ki bi se udeležili največjega dokumentarističnega dogodka Srednje in Vzhodne Evrope - East Doc Platform (East European Forum + Doc Tank + Project Market), ki bo potekal v Pragi od 2. do 8. marca 2015. K prijavam vabijo srednje- in vzhodnoevropske dokumentarne projekte (sprejemajo tudi prijave projektov iz drugih delov Evrope, ki pa morajo biti tematsko vezani na Srednjo in Vzhodno Evropo).

 

PRIJAVITE SVOJ DOKUMENTARNI PROJEKT iz SREDNJE in VZHODNE EVROPE

 

4. East Doc Platform | Praga | 2.–8. marec, 2015
 

East European Forum, Project Market, Doc Tank, East Silver Video Library
 

Inštitut za dokumentarni film v sodelovanju z mednarodnim festivalom dokumentarnega filma na temo človekovih pravic »One World« že četrtič prireja največji tovrstni dokumentaristični dogodek v Srednji in Vzhodni Evropi - East Doc Platform. Tokrat bomo poleg sestankov, delavnic, predavanj, pitchingov in ostalih aktivnosti prvič podelili tudi 7500 evrov najboljšemu sodelujočemu projektu v razvojni fazi.
Inštitut za dokumentarni film poziva k prijavi dokumentarnih projektov v fazi razvoja/produkcije/poprodukcije.


Kdaj: 2.– 8. marec, 2015 Kje: Praga, Češka


Kaj: East Doc Platform (East European Forum, Project Market, Doc Tank, East Silver Videolibrary)
 

Jezik: angleščina
 

Rok za prijavo: 1. december 2014
 

East Doc Platforme 2015 se bo udeležilo več kot 400 gostov, med drugim 70 ključnih televizijskih producentov, distributerjev, prodajnih zastopnikov, kupcev, predstavnikov filmskih skladov in festivalov, ki bodo izbirali med najbolj obetavnimi filmskimi projekti. Gostili bodo tudi 120 filmarjev in producentov iz Vzhodne in Srednje Evrope. Znotraj East Doc Platforme bodo spet potekale tri dejavnosti, in sicer petnajstič East European Forum, drugič Doc Tank in šestič Project Market.


NAGRADA EAST DOC PLATFORME

Letošnja novost je denarna nagrada v višini 7500 evrov, s katerimi bodo nagradili najboljši dokumentarni projekt v razvojni fazi. Ta bo izbran izmed projektov, sodelujočih v eni od dejavnosti East Doc Platforme.


Kakšne projekte iščejo?


Za East European Forum in Project Market predvsem avtorske celovečerne (52´ ali daljše) dokumentarne projekte iz Srednje in Vzhodne Evrope v razvojni fazi, produkciji ali poprodukciji.


Za Doc Tank pa jih zanimajo družbeno angažirani dokumentarni projekti s transmedijskim (crossmedia) in t. i. campaign potencialom.
Institute of Documentary Film
Štěpánská 14
110 00 Praga 1, Češka
Tel/Fax +420 224 214 858
 
Sprejemajo tudi prijave projektov iz drugih delov Evrope, ki pa morajo biti tematsko vezani na Srednjo in Vzhodno Evropo.
 

Rok za prijavo: 1. december 2014

 

ws-EDP call-14


EAST EUROPEAN FORUM
 

obsega petdnevno delavnico in dvodnevni javni pitching, ena-na-ena sestanke in okrogle mize o sodelujočih projektih – EEF je regionalno najobsežnejša predstavitev dokumentarnih projektov mednarodnim televizijskim producentom, prodajnim agentom, distributerjem, kupcem in predstavnikom filmskih skladov in festivalov.

vključenih bo: osem do deset srednje- in vzhodnoevropskih projektov v fazi razvoja ali produkcije

fokus: mreženje, financiranje in promocija

kdaj: Pitching Workshop, 2.– 6. marec 2015 / Pitching Forum, 7.–8. marec, 2015

prijavnica: TUKAJ
 

PROJECT MARKET
 

je dvodnevni filmski trg, na katerem potekajo vnaprej dogovorjeni sestanki filmskih ustvarjalcev z akreditiranimi filmskimi strokovnjaki.

Vključenih bo: do 25 srednje- in vzhodnoevropskih projektov v vseh fazah (razen udeležencev East European Foruma, ki bodo že imeli posebej načrtovane sestanke). Ti bodo imeli organizirane sestanke z mednarodnimi televizijskimi producenti, distributerji, prodajnimi zastopniki, predstavniki skladov in programskimi vodji festivalov.

fokus: mreženje, financiranje in distribucija

kdaj: 5.-6. marec, 2015

prijavnica: TUKAJ

 

DOC TANK
je sestavljen iz dveh dni posvetov in brainstorminga ter enega dneva ena-na-ena sestankov z odločevalci na Project Marketu. V ospredju so družbeno angažirani projekti s transmedijskim (crossmedia) in t. i. campaign potencialom.
Vključenih bo: do pet srednje- in vzhodnoevropskih projektov v vseh fazah razvoja in produkcije
fokus: mreženje, financiranje in promocija kdaj: 4.–6. marec, 2015

prijavnica: TUKAJ

 

 

KONTAKT

East European Forum – Veronika Lišková - Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Project Market – Maša Marković - Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Doc Tank - Miriam Ryndová - Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 

 

Institute of Documentary Film

Štěpánská 14

Praga 1, 110 00 Češka

Tel: +420 224 214 858

www.DOKweb.net

Domov
Novice
Kolumna
Iz tiskane izdaje
Video
O Ekranu
Naročilo revije
Prodajna mesta
Impresum
Kontakt
NASLOVNICA AKTUALNE ŠTEVILKE

2017_naslovnica_ekran_februar_marec2017

 
KOLUMNA

Življenje po koncu filma


Začetek filma in najavna špica predstavljata tisto tanko mejo med realnostjo (kinodvorane) in fikcijo (filma), konec filma in njegova odjavna špica pa prečkata isto mejo v nasprotni smeri. Če je naloga začetka filma, da »nas iz rutine vsakdana popelje v svet fikcije«, kakor je nekje pripomnila Jela Krečič, je naloga filmskega konca in odjavne špice, da nas pospremita iz fikcije in privedeta nazaj tja, kjer smo že ves čas bili, na sedež dvorane.


Preberi več...  
mens hairstyles Hotels And Travels home decorators collection big lots furniture interior decorating Home decorators bad credit loans electric cars
ZADNJI KOMENTARJI
IZ TISKANE IZDAJE
NAJBOLJ BRANO
EKIPA
PIŠITE NAM!

2009 © Ekran

r57c99 shell