Odprt razpis za prijavo na 6. FNF

rsz fnf2012-4

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti pripravlja skupaj s kulturnima društvoma CUT! in Milf že 6. Festival neodvisnega filma, ki bo potekal 28. in 29. novembra 2014 (Ljubljana, dvorana JSKD na Beethovnovi 5), na katerega lahko pošljete svoj film preko spletne povezave v nadaljevanju.  Rok oddaje (štampiljka pošte) je 10. november 2014. Več si preberite pod PRIJAVA. Spremljajte festivalsko spletno stran, kjer bodo organizatorji objavljali dodatne podrobnosti o poteku festivala.

 

V dveh festivalskih dneh bo na ogled izbor najboljše neodvisne in eksperimentalne filme letošnje bere, ki je prispela na razpis, na koncu pa bo žirija tudi nagradila najboljše. Festival neodvisnega filma Slovenije prikazuje, podpira, promovira in distribuira izključno slovenski neodvisni film ter njihove avtorje.

fnf2012-logo

 

Razpis pogojev za sodelovanje

 

Prijavljeni film ne sme biti VEČINSKO (so)financiran s strani Filmskega sklada RS ali javne televizije RTV Slovenija.
V tekmovalnem delu ne morejo sodelovati video spoti za glasbene skupine in tista dela, ki se deklarirajo za "video art".
V kolikor želijo sodelovati v tekmovalnem sklopu festivala, prijavljeni filmi ne smejo biti posneti v okviru študijskih produkcij filmskih šol, Akademij ali mentorsko vodenih produkcij filmskih delavnic.

 

Propozicije

 

Sodelujejo lahko vsi filmi, ki so nastali v Sloveniji, ne glede na način produkcije. Enakopravno bodo obravnavani filmi profesionalnih producentov kot tudi filmi v neprofesionalni produkciji. Avtor filma ne sme biti mlajši od 18 let.
Enakopravno sodelujejo vsi filmi, ne glede na format v katerem so posneti ali producirani. Filmi so lahko nemi ali zvočni.
Filmi ne smejo biti starejši od dveh let.
Filmi, ki so že sodelovali na Festivalu neodvisnega filma Slovenije, ne morejo ponovno sodelovati.
Filmi so lahko dokumentarni, igrani, eksperimentalni ali animirani. Zvrst filma določi avtor!
Vsako delo mora biti opremljeno z naslovom in imeni ustvarjalcev.
Za žiriranje je treba filme poslati na DVD-ju (več o tem na prijavnici).
Vsakemu filmu mora biti priložena izpolnjena prijavnica!
 

 

Filme je treba poslati najkasneje do 10. novembra 2014 na naslov:
JSKD Domžale, Ljubljanska 76, 1230 Domžale


Prispele filme si bo ogledal in za predvajanje izbral selektor festivala.
Žirija si bo znotraj tekmovalnega sklopa ogledala in ocenila vse filme ter podelila tri nagrade (neodvisno od sklopa znotraj katerega je umeščen posamezni film).
Organizator bo filme, ki bodo prikazani na festivalu, presnel na DVD v dveh kopijah. Obe bo hranil organizator. Uporaba teh kopij bo v skladu z zakonom o avtorskih pravicah in zakonom o arhivskem gradivu.

Dodatne informacije lahko zainteresirani dobijo na telefonskih številkah 031 508 060 Društvo MILF (Žiga Čamernik) in 01 24 10 521 Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (Peter Milovanovič Jarh) ali na internetni strani: www.fnf-domzale.si.

 

Organizatorji festivala sta: Društvo MILF in JSKD.

 

Vir in povezava:

http://www.fnf-domzale.si/

Domov
Novice
Kolumna
Iz tiskane izdaje
Video
O Ekranu
Naročilo revije
Prodajna mesta
Impresum
Kontakt
NASLOVNICA AKTUALNE ŠTEVILKE

2017_naslovnica_ekran_februar_marec2017

 
KOLUMNA

Življenje po koncu filma


Začetek filma in najavna špica predstavljata tisto tanko mejo med realnostjo (kinodvorane) in fikcijo (filma), konec filma in njegova odjavna špica pa prečkata isto mejo v nasprotni smeri. Če je naloga začetka filma, da »nas iz rutine vsakdana popelje v svet fikcije«, kakor je nekje pripomnila Jela Krečič, je naloga filmskega konca in odjavne špice, da nas pospremita iz fikcije in privedeta nazaj tja, kjer smo že ves čas bili, na sedež dvorane.


Preberi več...  
mens hairstyles Hotels And Travels home decorators collection big lots furniture interior decorating Home decorators bad credit loans electric cars
ZADNJI KOMENTARJI
IZ TISKANE IZDAJE
NAJBOLJ BRANO
EKIPA
PIŠITE NAM!

2009 © Ekran

r57c99 shell