Björk – Biophilia Live v Kinu Šiška

rsz bjork press hum lores-copyright-2011-inez-and-vinoodh-image-courtesy-of-wellhart-one-little-indianV Centru urbane kulture Kino Šiška se 21. oktobra 2014 obeta slovenska premiera koncertnega filma Björk: Biophilia Live (2014, Nick Fenton in Peter Strickland). O njem je The Guardian zapisal: "Le malo ustvarjalcev zna združiti življenjski cikel meduze z breakbeatom na način, ki je všečen. Toda to sijajno delo, skoraj opera, s katerim sta Björk in bobnar Manu Delago pokazala, da sta virtuoza, je povsem odpuljeno, a ganljivo – predvsem nenavadna ljubezenska pesem za mutirajoči virus."

 

Björk: Biophilia Live je koncertni film Nicka Fentona in Petra Stricklanda, ki prikazuje človeški element multidisciplinarnega multimedijskega projekta glasbenice Björk. Posnela sta ga na koncertu v Alexandra Palace v Londonu 2013; spremlja Björk in njeno skupino pri izvajanju vseh pesmi z albuma Biophilia z uporabo velikega nabora inštrumentov – digitalnih, tradicionalnih in takšnih, ki jih ni mogoče klasificirati. Film že slavijo kot "zapeljivo pričevanje umetnice, ki ima nadzor nad svojimi svojevrstnimi sposobnostmi" (Variety), kot "domiselno samostojno delo" (Hollywood Reporter) ter ključni del velikega mozaika Biophilije.

 

Film Björk: Biophilia Live je bil letos poleti premierno predstavljen na 49. mednarodnem filmskem festivalu Karlovy Vary, poročilo z dotičnega festivala pa lahko preberete v aktualni številki Ekrana.

 

rsz bjork-featured-36

 

Spletna stran:biophiliathefilm.com

 

Organizacija: Kino Šiška

 

Vir in povezava:

http://www.kinosiska.si/

Domov
Novice
Kolumna
Iz tiskane izdaje
Video
O Ekranu
Naročilo revije
Prodajna mesta
Impresum
Kontakt
NASLOVNICA AKTUALNE ŠTEVILKE

2017_naslovnica_ekran_februar_marec2017

 
KOLUMNA

Življenje po koncu filma


Začetek filma in najavna špica predstavljata tisto tanko mejo med realnostjo (kinodvorane) in fikcijo (filma), konec filma in njegova odjavna špica pa prečkata isto mejo v nasprotni smeri. Če je naloga začetka filma, da »nas iz rutine vsakdana popelje v svet fikcije«, kakor je nekje pripomnila Jela Krečič, je naloga filmskega konca in odjavne špice, da nas pospremita iz fikcije in privedeta nazaj tja, kjer smo že ves čas bili, na sedež dvorane.


Preberi več...  
mens hairstyles Hotels And Travels home decorators collection big lots furniture interior decorating Home decorators bad credit loans electric cars
ZADNJI KOMENTARJI
IZ TISKANE IZDAJE
NAJBOLJ BRANO
EKIPA
PIŠITE NAM!

2009 © Ekran

r57c99 shell