Filmski maraton - MUVIT/6x60 v Radovljici

Muvit1a-s

MUVIT/6x60 je filmski maraton, kjer prijavljene filmske ekipe v 60 urah napišejo, posnamejo, zmontirajo in dostavijo film, ki ne sme biti krajši od 6 minut. Vsaka filmska ekipa dobi v ovojnici, ki jo izžreba, tri usmeritve, ki jim mora slediti pri ustvarjanju filma.

Te usmeritve so: predmet, ki ga je potrebno v filmu uporabiti; akcija, ki ji je potrebno slediti in stavek, ki ga je potrebno uporabiti. Žirija bo nagradila tri ekipe, ki bodo uspele dane usmeritve najbolj kreativno in filmično uporabiti v svojem filmu.

 

MUVIT/6x60 v sodelovanju s kulturnim društvom Makin'GO iz Gorice in EGSŠ Radovljica, pripravlja prvi maraton filmskega ustvarjanja v Radovljici

 

Cilji MUVIT/6x60
 

1. Spodbujati ustvarjanje ljudi, ki gojijo strast do filmskega izražanja.

2. Pokazati ustvarjalcem, da lahko izredni pogoji, ki jim bodo izpostavljeni pri realizaciji kratkega filma (časovna stiska, vremenski pogoji, razpoložljivost lokacij, idr. ), pomenijo izjemen poligon za preizkušanje njihovih umetniških potencialov, kot tudi produkcijskih sposobnosti. Veliko pa se bo zgodilo po srečnem naključju in / ali zaradi dobre volje ljudi, ki jih bodo prosili za pomoč.

3. Spodbujati inovativne pristope in načine izražanja v formi kratkega filma.

 

MUVIT/6x60 nagrade

 

Žirijo bodo sestavljali poznani filmski ustvarjalci, ki bodo najboljše izdelke tudi nagradili.

Denarni sklad za nagrade znaša 3.000,00 eur.
Zlati MUVIT: 1.500,00 eur
Srebrni MUVIT: 1.000,00 eur
Bronasti MUVIT: 500,00 eur

 

Izhodišča

 

Ko bodo filmske ekipe prišle na lokacijo štarta maratona – t.j. EGSŠ Radovljica, bo predstavnik ekipe izžrebal ovojnico, v kateri bodo zapisane usmeritve, ki jih bodo morali upoštevati pri ustvarjanju filma (vsebina ovojnice pri tem ni razkrita tekmovalcem). Ovojnica bo predstavniku ekipe ponovno izročena 5 min pred štartom maratona. Ob 12:00, ko se maraton uradno prične, bo vsaka ekipa ovojnico odprla in nepozabna filmska avantura se bo začela.


Usmeritve pri ustvarjanju filma

 

- predmet, ki ga bo potrebno uporabiti,

- filmska akcija, ki ji bo potrebno slediti,

- stavek, ki ga bo potrebno uporabiti,

- film ne sme biti krajši od 6-ih minut. Odjavna špica se ne šteje kot del filma.

 

rsz muvit2a


Potek

 

Maraton se bo pričel v ponedeljek, 18. avgusta 2014 na EGSŠ Radovljica, ob 12:00 in se končal v sredo, 20. avgusta 2014, ob 23:59. Projekcija vseh filmov in podelitev nagrad bo potekala v četrtek, 21. avgusta 2014 ob 21. uri.

 

Vsi oddani filmski izdelki bodo pregledani s strani organizatorja, ki bo preveril ali so upoštevali časovno omejitev in dostavili film, ki ni krajši od 6-min (brez odjavne špice). Nato bodo filmi predani v oceno strokovni komisiji, ki bo ocenila kako kreativno in filmično je uspelo ekipam realizirane dane usmeritve. Žirija bo tudi nagradila po njihovi oceni tri najboljše filme. Zmagovalci bodo razglašeni na končni projekciji, v četrtek, 21. avgusta 2014 ob 21. uri.

 

Sodelujoče ekipe so pri ustvarjanju, razen dobljenih začetnih navodil in omejitev, popolnoma samostojne in odgovorne za produkcijo. Za sodelovanje na tekmovanju se mora vsaka ekipa strinjati z navedenimi pravili in trditvami; vključno z izjavo, ki priča o avtentičnosti in avtorstvu materiala.


Prijave

 

Sodeluje lahko vsak. Prijave se pričnejo v soboto, 5. julija 2014 ob 12:00 in zaprejo v soboto, 11. avgusta ob 00:00. Število ekip, ki lahko sodelujejo je omejeno na največ 18 ekip. Prijave se bodo sprejemale do zapolnitve vseh mest oziroma do 11. 8. 2014

Sodelovanje na maratonu MUVIT/6x60 je brezplačno, KOTIZACIJE NI.

 

 

Več informacij na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 

Vir in povezava:

http://muvit6x60.com/

Domov
Novice
Kolumna
Iz tiskane izdaje
Video
O Ekranu
Naročilo revije
Prodajna mesta
Impresum
Kontakt
NASLOVNICA AKTUALNE ŠTEVILKE

2017_naslovnica_ekran_februar_marec2017

 
KOLUMNA

Življenje po koncu filma


Začetek filma in najavna špica predstavljata tisto tanko mejo med realnostjo (kinodvorane) in fikcijo (filma), konec filma in njegova odjavna špica pa prečkata isto mejo v nasprotni smeri. Če je naloga začetka filma, da »nas iz rutine vsakdana popelje v svet fikcije«, kakor je nekje pripomnila Jela Krečič, je naloga filmskega konca in odjavne špice, da nas pospremita iz fikcije in privedeta nazaj tja, kjer smo že ves čas bili, na sedež dvorane.


Preberi več...  
mens hairstyles Hotels And Travels home decorators collection big lots furniture interior decorating Home decorators bad credit loans electric cars
ZADNJI KOMENTARJI
IZ TISKANE IZDAJE
NAJBOLJ BRANO
EKIPA
PIŠITE NAM!

2009 © Ekran

r57c99 shell