Nov filmski dogodek v Kranju

Filmmixer1-b

FilmMixer je dogodek, s katerim želijo organizatorji v Kranju obuditi filmsko kulturo in hkrati popestriti dogajanje v mestu. Nastal je na pobudo filmskih profesionalcev in ljubiteljev neodvisne filmske produkcije. Verjamejo, da je ogled filma družaben dogodek, zato želijo film pripeljati ven iz neosebnih multipleksov. Rovi pod starim mestnim jedrom in stolp nekdanje mestne orožarne Škrlovc se bodo tako prelevili v kinodvorane.

 
Dvorišče Layerjeve hiše pred slednjim pa bo postalo prizorišče za druženje ob raznih spremljevalnih dogodkih. Skratka, FilmMixer bo poskrbel, da bo to poletje Kranj postal sinonim za novo, drugačno in razburljivo filmsko izkušnjo, kakršno si vsi ljubitelji filma, pa tudi tisti, ki bodo to šele postali, zaslužijo.

 

Kdaj?

 

29. in 30. avgusta 2014.

 

Filmmixer1-a


Komu je FilmMixer namenjen?

 

Dobri filmi ne smejo biti luksuz, dostopen zgolj prebivalcem velikih mest. Dobri filmi so povsod okrog nas. Treba jih je zgolj pripeljati med ljudi, da lahko z njimi zaživijo. Kljub temu, da se v Kranju nahajata dva velika kompleksa kinodvoran, pa je vidno pomanjkanje art kina. Ni prostora, ki bi kranjski filmski publiki pokazal, da tudi onkraj Holivuda obstaja pisan in živahen svet, kjer je film lahko tudi drugačen – še več – da tudi ogled filma ni zgolj obisk kinodvorane.


V ekipi FilmMixerja si prizadevajo, da bi film popeljali med ljudi, v staro mestno jedro. S tem bi popestrili kulturno dogajanje v mestu, hkrati pa bi poskrbeli tudi za družabno noto – oživljanje mestnega jedra z dogodkom, ki bo privlačen za kar najširši krog obiskovalcev vseh generacij, tako iz Kranja in okolice kot tudi iz ostalih delov Slovenije.

 

Kaj ponuja program FilmMixerja obiskovalcem?

 

V Layerjevi hiši, v središču mestnega jedra, se bodo zvrstile projekcije kakovostnih celovečernih filmov najnovejše neodvisne produkcije, od igranih do dokumentarnih filmov, namenjenih tako odrasli publiki kot tudi najmlajšim. Del programa bo namenjen tudi kratkometražnemu filmu, filmski sladokusci pa se lahko veselijo posebnih nočnih projekcij, ki bodo v duhu preteklosti na ogled pripeljale manj znane, a zato toliko bolj zanimive bizarnosti iz zakladnice tako imenovanega »B-filma«.

 

Obiskovalci bodo poleg filmskih predstav deležni tudi pestrega spremljevalnega programa, saj se bosta dvorišče in vrt Layerjeve hiše čez dan spremenila v prizorišče druženj. Tam bodo potekale delavnice filmske igre, obiskovalci se bodo imeli možnost udeležiti pogovorov z vidnimi domačimi in tujimi filmskimi gosti, prav tako pa bodo na ogled
tudi razstave, na katerih bodo sodelovali mladi lokalni umetniki.


Za mlajše bodo organizirali zabaven filmski kviz, najrazličnejše delavnice pa bodo obiskovalcem krajšale čas pred ali po projekcijah.

 

 

Vir in povezava:

https://www.facebook.com/FilmMixerFest

Domov
Novice
Kolumna
Iz tiskane izdaje
Video
O Ekranu
Naročilo revije
Prodajna mesta
Impresum
Kontakt
NASLOVNICA AKTUALNE ŠTEVILKE

2017_naslovnica_ekran_februar_marec2017

 
KOLUMNA

Življenje po koncu filma


Začetek filma in najavna špica predstavljata tisto tanko mejo med realnostjo (kinodvorane) in fikcijo (filma), konec filma in njegova odjavna špica pa prečkata isto mejo v nasprotni smeri. Če je naloga začetka filma, da »nas iz rutine vsakdana popelje v svet fikcije«, kakor je nekje pripomnila Jela Krečič, je naloga filmskega konca in odjavne špice, da nas pospremita iz fikcije in privedeta nazaj tja, kjer smo že ves čas bili, na sedež dvorane.


Preberi več...  
mens hairstyles Hotels And Travels home decorators collection big lots furniture interior decorating Home decorators bad credit loans electric cars
ZADNJI KOMENTARJI
IZ TISKANE IZDAJE
NAJBOLJ BRANO
EKIPA
PIŠITE NAM!

2009 © Ekran

r57c99 shell