Tina Poglajen v Locarnu, Matic Majcen v Benetkah

rsz2 tp-p6220041

Večkratni dobitnik nagrad za najboljšo filmsko spletno stran Indiewire, filmski festival v Locarnu in The Film Society of Lincoln Center, izdajatelj ugledne publikacije Film Comment že tretje leto v okviru prestižnega švicarskega filmskega festivala Locarno (ta bo letos potekal med 6. in 16. avgustom), organizirajo The Critics Academy. 

Na delavnico obetavnih filmskih kritikov je bila izmed več kot 120 prijavljenih z vsega sveta med dvanajst finalistov izbrana tudi stalna Ekranova sodelavka Tina Poglajen.

 

Z uvrstitvijo na The Critics Academy, ki poteka v okviru širšega festivalskega progama Summer Academy, namenjenega mlajšim filmskim avtorjem, se publicistom ponuja možnost festivalskega pokrivanja in objav na portalih Indiewire in Criticwire, uradni festivalski publikaciji Pardo Live in v že omenjeni renomirani reviji Film Comment. Poleg insajderskega vpogleda v zakulisje festivala pa se bodo udeleženci preko diskusij in delavnic povezovali s starejšimi kolegi in drugimi ustvarjalci s filmskega področja.

 

 

rsz piazza grande with johnnie to

65. Filmski festival v Locarnu (2012), foto: Martin Marzidovšek

 

Tekste, odmevne kritike in eseje Tine Poglajen s področja filma, televizije in z njima povezanih medijev sicer lahko spremljate v reviji Ekran, nekateri med njimi pa so že objavljeni tudi na naši spletni strani.

 

 

rsz tp-p6220041

Tina Poglajen

 

Kolegici Tini čestitamo za navdušujočo uvrstitev med finaliste!

 

 

Na prihajajočem mednarodnem filmskem festivalu v Benetkah (71. Mostra Internazionale d'Arte Cinematografica) pa bo o nagradah presojal še en stalen Ekranov sodelavec, in sicer bo kot član združenja filmskih kritikov Evrope in Mediterana Fedeora o nagradah v beneški sekciji Teden kritike soodločal Matic Majcen.

 

 

matic-majcen

Matic Majcen na festivalu v Benetkah, 2013

 

 

Ponosni smo na oba naša soustvarjalca!

 

 

Spletna stran festivala v Locarnu:

http://www.pardolive.ch/

 

Spletna stran festivala v Benetkah:

http://labiennale.org/it/cinema/index.html

 

Vir in povezava:

http://blogs.indiewire.com/criticwire/meet-the-locarno-critics-academy-class-of-2014-20140806

http://www.fedeora.eu/

Domov
Novice
Kolumna
Iz tiskane izdaje
Video
O Ekranu
Naročilo revije
Prodajna mesta
Impresum
Kontakt
NASLOVNICA AKTUALNE ŠTEVILKE

2017_naslovnica_ekran_februar_marec2017

 
KOLUMNA

Življenje po koncu filma


Začetek filma in najavna špica predstavljata tisto tanko mejo med realnostjo (kinodvorane) in fikcijo (filma), konec filma in njegova odjavna špica pa prečkata isto mejo v nasprotni smeri. Če je naloga začetka filma, da »nas iz rutine vsakdana popelje v svet fikcije«, kakor je nekje pripomnila Jela Krečič, je naloga filmskega konca in odjavne špice, da nas pospremita iz fikcije in privedeta nazaj tja, kjer smo že ves čas bili, na sedež dvorane.


Preberi več...  
mens hairstyles Hotels And Travels home decorators collection big lots furniture interior decorating Home decorators bad credit loans electric cars
ZADNJI KOMENTARJI
IZ TISKANE IZDAJE
NAJBOLJ BRANO
EKIPA
PIŠITE NAM!

2009 © Ekran

r57c99 shell