Kratki film Katarine Morano nominiran za študentskega oskarja

2-KAM foto-Rok-Kajzer-Nagode-smlDiplomski film študentke AGRFT Katarine Morano Kam (2013) je bil pravkar nominiran za nagrado študentski oskar - 2014 Student Academy Awards®. Kratki film leta 1988 rojene avtorice je prišel med deset finalistov v kategoriji tujega filma. Naj spomnimo, doslej so z uvrstitvijo med nominirance podoben uspeh doživeli (nekdanji) študenti AGRFT Aleš Verbič s filmom Nekoč je bilo (1989), Matevž Luzar s filmom Vučko (2007) in Žiga Virc s filmom Trst je naš! (2009). Po trije zmagovalci v vsaki kategoriji bodo razglašeni 7. junija 2014.

 

 

3-KAM foto-Rok-Kajzer-Nagode-sml

Fotografija iz filma Kam; foto: Rok Kajzer Nagode

 

Tina Poglajen je o filmu Kam v reviji Ekran zapisala med drugim: "Skozi naključno druženje med dvema ženskama v situaciji, v katero ni bila nobena od njiju postavljena po lastni izbiri, se odvije melanholično prevpraševanje življenja kot vrednote 'same na sebi', ki ga tako mlademu človeku običajno ne bi pripisali."

 

 

Katarina Morano in Maks Susnik na snemnju

Katarina Morano in direktor fotografije Maks Sušnik na snemanju filma Kam, vir: AGRFT

 

 

Več o filmu Kam (in drugih diplomskih filmih AGRFT) lahko preberete v aktualni številki revije Ekran, marec-april 2014.

 

 

Povezava:

http://www.oscars.org/

Domov
Novice
Kolumna
Iz tiskane izdaje
Video
O Ekranu
Naročilo revije
Prodajna mesta
Impresum
Kontakt
NASLOVNICA AKTUALNE ŠTEVILKE

2017_naslovnica_ekran_februar_marec2017

 
KOLUMNA

Življenje po koncu filma


Začetek filma in najavna špica predstavljata tisto tanko mejo med realnostjo (kinodvorane) in fikcijo (filma), konec filma in njegova odjavna špica pa prečkata isto mejo v nasprotni smeri. Če je naloga začetka filma, da »nas iz rutine vsakdana popelje v svet fikcije«, kakor je nekje pripomnila Jela Krečič, je naloga filmskega konca in odjavne špice, da nas pospremita iz fikcije in privedeta nazaj tja, kjer smo že ves čas bili, na sedež dvorane.


Preberi več...  
mens hairstyles Hotels And Travels home decorators collection big lots furniture interior decorating Home decorators bad credit loans electric cars
ZADNJI KOMENTARJI
IZ TISKANE IZDAJE
NAJBOLJ BRANO
EKIPA
PIŠITE NAM!

2009 © Ekran

r57c99 shell