Prvi slovenski film na Kickstarterju

rsz kresnik-still04

V četrtek, 10. aprila 2014 je ekipa filma Kresnik: Ognjeno izročilo začela prvo kampanjo množičnega financiranja za dokončanje produkcije svojega filmskega projekta. Gre za kratek mladinski film, ki je iz vidika filmske produkcije zanimiv v več pogledih. Najprej, ker ga je ustvarila ekipa mladih avtorjev izključno z dobro voljo in lastnimi finančnimi sredstvi.

 

Ker se dotika mladinske tematike s pridihi fantazije in mitologije, ki je v slovenski filmografiji v zadnjih letih precej zapostavljena, in konec koncev tudi zato, ker z iskanjem sredstev prek platform za množično financiranje orisuje stanje neodvisne filmske produkcije pri nas.

 

Kratek mladinski film, ki je nastal preteklo poletje v režiji Davida Sipoša in v neodvisni produkciji Haritude Ventures, prihaja na filmska platna konec meseca junija, za pokritje stroškov postprodukcije pa zdaj ekipa zbira sredstva s pomočjo množičnega financiranja. 

 

rsz kresnik-still21

 

Več o platformah za množično financiranje in njihovi navezavi na neodvisni film lahko preberete v aktualni številki Ekrana (marec-april 2014), v kateri se je tematiki insidersko posvetil Andraž Jerič.

 

Kresnik-22

 

Uradna stran Kickstarter kampanje: https://www.kickstarter.com/projects/haritude/kresnik-the-lore-of-fire

 

Facebook povezava: https://www.facebook.com/kresniknet

Domov
Novice
Kolumna
Iz tiskane izdaje
Video
O Ekranu
Naročilo revije
Prodajna mesta
Impresum
Kontakt
NASLOVNICA AKTUALNE ŠTEVILKE

2017_naslovnica_ekran_februar_marec2017

 
KOLUMNA

Življenje po koncu filma


Začetek filma in najavna špica predstavljata tisto tanko mejo med realnostjo (kinodvorane) in fikcijo (filma), konec filma in njegova odjavna špica pa prečkata isto mejo v nasprotni smeri. Če je naloga začetka filma, da »nas iz rutine vsakdana popelje v svet fikcije«, kakor je nekje pripomnila Jela Krečič, je naloga filmskega konca in odjavne špice, da nas pospremita iz fikcije in privedeta nazaj tja, kjer smo že ves čas bili, na sedež dvorane.


Preberi več...  
mens hairstyles Hotels And Travels home decorators collection big lots furniture interior decorating Home decorators bad credit loans electric cars
ZADNJI KOMENTARJI
IZ TISKANE IZDAJE
NAJBOLJ BRANO
EKIPA
PIŠITE NAM!

2009 © Ekran

r57c99 shell