Igor Kordej v Mestni knjižnici Kranj

Igor-Kordej2

Kdo je Igor Kordej? Legendarni hrvaški strip-avtor in ilustrator, ki nedvomno sodi med deset največjih stripovskih imen na svetu. Z njim se bo v Mestni knjižnici Kranj v sredo 19. februarja ob 19h pogovarjal član Ekranovega uredništva in mojster stripa Zoran Smiljanić.

Igor Kordej je kariero začel že v 70. letih v revolucionarni skupini Novi kvadrat, njegov nadaljnji življenjepis se bere kot blitzkrieg: s svojimi stripi se je najprej kot blisk razširil po celi Jugoslaviji, nato je osvojil še Evropo in Južno Ameriko, nazadnje je padla še zadnja trdnjava Severna Amerika, kjer je delal za najprestižnejše založnike.

 

Med katerimi so Marvel, Dark Horse in DC Comics.

 

Njegov talent je razkošen, njegova produkcija je osupljiva, njegovi izrazni dometi so zavidljivi, njegovi stripi pokrivajo teme od prazgodovine, prek srednjega veka do sodobnosti in prihodnosti. Ustvarjalec burnega življenjepisa in neizčrpne ustvarjalne energije je leta 2013 je za svoje delo prejel najvišje francosko priznanje za kulturo – Vitez reda umetnosti in književnosti.

 

Pogovor z avtorjem bo v Mestni knjižnici Kranj, v sredo, 19. februarja 2014 ob 19. uri.

 

rsz kordej  smiljanic foto natasa sedminek

Igor Kordej in Zoran Smiljanić, foto: Nataša Sedminek

 

Pogovor bo vodil Ekranov sodelavec Zoran Smiljanić.

 

V knjižnici bo postavljena tudi razstava Kordejevih del, ki bo na ogled od 17. februarja do 28. marca 2014.

 

Kordej-plakat-small

 

 

Vabljeni!

 

Vir in povezava:

http://www.mkk.si/

Domov
Novice
Kolumna
Iz tiskane izdaje
Video
O Ekranu
Naročilo revije
Prodajna mesta
Impresum
Kontakt
NASLOVNICA AKTUALNE ŠTEVILKE

2017_naslovnica_ekran_februar_marec2017

 
KOLUMNA

Življenje po koncu filma


Začetek filma in najavna špica predstavljata tisto tanko mejo med realnostjo (kinodvorane) in fikcijo (filma), konec filma in njegova odjavna špica pa prečkata isto mejo v nasprotni smeri. Če je naloga začetka filma, da »nas iz rutine vsakdana popelje v svet fikcije«, kakor je nekje pripomnila Jela Krečič, je naloga filmskega konca in odjavne špice, da nas pospremita iz fikcije in privedeta nazaj tja, kjer smo že ves čas bili, na sedež dvorane.


Preberi več...  
mens hairstyles Hotels And Travels home decorators collection big lots furniture interior decorating Home decorators bad credit loans electric cars
ZADNJI KOMENTARJI
IZ TISKANE IZDAJE
NAJBOLJ BRANO
EKIPA
PIŠITE NAM!

2009 © Ekran

r57c99 shell