Pankultikum - Vabilo k sodelovanju v AV produkciji

Pankult14-1

Slovenska filantropija bo v okviru platforme za medkulturno izmenjavo Pankultikum v prvi polovici leta 2014 zainteresiranim kandidatom ponudila možnost sodelovanja pri realizaciji filmskih in video projektov, s katerim bodo javnosti predstavili (svoj pogled na) izbrane teme s področja migracij, življenja v večkulturnem družbenem okolju in medkulturne izmenjave. V produkciji bodo lahko sodelovali tako posamezniki z lastno priseljensko izkušnjo kot posamezniki, ki jih teme zanimajo iz strokovnih ali zasebnih razlogov.

 

Predhodne izkušnje kandidatov s filmskim ustvarjanjem so dobrodošle, a ne nujne. Vsi zainteresirani se s projektnimi predlogi lahko prijavijo kot posamezniki ali pa kot zaključene oziroma odprte projektne skupine. V primeru nepopolnih skupin bomo organizatorji posredovali pri povezovanju posameznikov s komplementarnimi interesi, veščinami in znanji.

 

Kakšne video in filmske projekte bodo podprli?

Izbrane bodo izključno ideje, ki bodo jasno odražale posamezen vidik ali temo s področja migracij, medkulturne izmenjave in/ali življenja v večkulturnih okoljih.

Omejitve glede na žanr, dolžino izdelkov ali pristopov k realizaciji video/filmskih projektov niso predvidene.

 

Kakšno podporo udeležencem nudi organizator?

Realizacija projektov bo potekala ob stalni mentorski podpori (vključno z izvedbo tematskih delavnic) izkušenih filmskih ustvarjalcev v koordinaciji Romane Zajec, ki bodo izbranim udeležencem svetovali v vseh fazah realizacije načrtovanih projektov (predprodukcija, produkcija in postprodukcija). Slovenska filantropija bo udeležencem zagotovila potrebno tehnično (snemalna in ostala tehnična oprema), organizacijsko in drugo podporo.

 

Kje bodo uspešno zaključeni projekti objavljeni in predstavljeni širši javnosti?

Pravočasno zaključeni projekti bodo prikazani na Festivalu migrantskega filma 2014 v Ljubljani (12.-20. 6. 2014), najboljši med njimi pa tudi v Ammanu, prestolnici Jordanije, v sklopu kulturne izmenjave z mladimi jordanskimi video ustvarjalci in aktivisti!

Vsi realizirani projekti bodo izdani na predstavitvenem DVD-ju kulturne produkcije, realizirane v okviru platforme Pankultikum, in objavljeni na spletnem portalu platforme. Avtorjem realiziranih videov/filmov bodo nudili tudi podporo pri prijavi filmov na domače in mednarodne filmske festivale.

 

Kako se prijaviš?

Če si zainteresiran/-a za sodelovanje z lastno filmsko/video idejo, do 31. januarja pošlji predstavitev svojega projektnega predloga v obliki odgovorov na spodnja vprašanja:

1. Zakaj želiš sodelovati pri video in filmski produkciji v okviru platforme Pankultikum?

2. Ali imaš idejo za lasten video/filmski projekt? Če da, ga predstavi v največ 10 stavkih!

3. Na kratko opiši (morebitne) predhodne izkušnje, znanja in veščine povezane z video/filmsko produkcijo!

 

Pozor: v trenutku prijave ni potrebno, da kandidati predstavijo povsem izdelane projektne predloge. Pri izboru bomo upoštevali predvsem izvirnost in izvedljivost predlogov, pri dodelavi izbranih projektov pa bodo udeleženci (po potrebi) deležni podpore izkušenih filmskih strokovnjakov.

Vsem kandidatom, ki bodo prijavili lastno idejo za video/filmski projekt, bomo naknadno poslali dodaten prijavni obrazec, v katerem bodo lahko podrobneje predstavili svojo idejo.

 

V kolikor nimaš lastnega projektnega predloga, a si vseeno zainteresiran/-a za sodelovanje, prav tako do 31. januarja 2014 sporoči, v kakšni vlogi (raziskovalec, scenarist, snemalec, montažer ipd.) bi želel/-a sodelovati pri realizaciji tuje projektne ideje.

 

Še kakšno vprašanje?

Z dodatnimi vprašanji se lahko obrneš na Uroša Krasnika:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. , 031/340-606.

 

rsz pankultikum mont 00 home 1

 

Vir in povezava:

http://www.filantropija.org/

Domov
Novice
Kolumna
Iz tiskane izdaje
Video
O Ekranu
Naročilo revije
Prodajna mesta
Impresum
Kontakt
NASLOVNICA AKTUALNE ŠTEVILKE

2017_naslovnica_ekran_februar_marec2017

 
KOLUMNA

Življenje po koncu filma


Začetek filma in najavna špica predstavljata tisto tanko mejo med realnostjo (kinodvorane) in fikcijo (filma), konec filma in njegova odjavna špica pa prečkata isto mejo v nasprotni smeri. Če je naloga začetka filma, da »nas iz rutine vsakdana popelje v svet fikcije«, kakor je nekje pripomnila Jela Krečič, je naloga filmskega konca in odjavne špice, da nas pospremita iz fikcije in privedeta nazaj tja, kjer smo že ves čas bili, na sedež dvorane.


Preberi več...  
mens hairstyles Hotels And Travels home decorators collection big lots furniture interior decorating Home decorators bad credit loans electric cars
ZADNJI KOMENTARJI
IZ TISKANE IZDAJE
NAJBOLJ BRANO
EKIPA
PIŠITE NAM!

2009 © Ekran

r57c99 shell