Predstavitev Ekrana na knjižnem sejmu v Beogradu

FCS-logo2

Med 20. in 27. oktobrom 2013 poteka v Beogradu 58. Mednarodni knjižni sejem, letos pod geslom "Prostori svobode", na katerem bo Srbski filmski center predstavil dva nova knjižna naslova, med drugim pa v petek, 25. oktobra 2013 ob 20h organizira tudi okroglo mizo z naslovom O stanju v filmski periodiki in filmskih časopisih v regiji, na kateri bo kot predstavnik iz Slovenije sodeloval tudi glavni in odgovorni urednik revije Ekran.

 

bsknjige2013-smlOkrogle mize se bodo predvidoma udeležili gostje iz Hrvaške (Mario Kozina - urednik revije Filmonaut ter publicist in filmski kritik Jurica Pavičić), iz Makedonije (Petar Mihajlovski - urednik revije Kinopis), iz Slovenije (Gorazd Trušnovec, urednik revije Ekran), kot tudi kritiki in uredniki srbskih časopisov (Božidar Zečević, publicist in urednik publikacije Filmograf, Srđan Savić, urednik revije Filaž).

 

V soboto, 26. oktobra 2013 je na istem mestu organizirana promocija knjige Postjugoslavenski film: Stil i ideologija avtorja Jurice Pavičića (2011, Hrvatski filmski savez). O knjigi se bo z avtorjem pogovarjal Miroljub Vučković, k diskusiji o kinematografijah v posameznih post-jugoslovanskih državah pa so bili povabljeni tudi vsi prej omenjeni predstavniki.

 

Vir in povezava:

http://www.fcs.rs/

 

Domov
Novice
Kolumna
Iz tiskane izdaje
Video
O Ekranu
Naročilo revije
Prodajna mesta
Impresum
Kontakt
NASLOVNICA AKTUALNE ŠTEVILKE

2017_naslovnica_ekran_februar_marec2017

 
KOLUMNA

Življenje po koncu filma


Začetek filma in najavna špica predstavljata tisto tanko mejo med realnostjo (kinodvorane) in fikcijo (filma), konec filma in njegova odjavna špica pa prečkata isto mejo v nasprotni smeri. Če je naloga začetka filma, da »nas iz rutine vsakdana popelje v svet fikcije«, kakor je nekje pripomnila Jela Krečič, je naloga filmskega konca in odjavne špice, da nas pospremita iz fikcije in privedeta nazaj tja, kjer smo že ves čas bili, na sedež dvorane.


Preberi več...  
mens hairstyles Hotels And Travels home decorators collection big lots furniture interior decorating Home decorators bad credit loans electric cars
ZADNJI KOMENTARJI
IZ TISKANE IZDAJE
NAJBOLJ BRANO
EKIPA
PIŠITE NAM!

2009 © Ekran

r57c99 shell