Luksuz filmska šola 2013

Luksuz-img004Luksuz produkcija DZMP vabi k vpisu v šolo dokumentarnega filma. Usposabljanje bo potekalo v obliki vikend delavnic v Ljubljani (8 x 12 ur) in praktičnih vaj na terenu od novembra 2013 do predvidoma junija 2014. Vsak od udeležencev bo samostojno ali v skupini posnel dokumentarni film. Delavnice bodo izvajali uveljavljeni profesionalci s področja filma: režiser Boris Petkovič, snemalec Jure Černec, režiser Marko Cvejić, montažer Nemanja Babić ...

 

Usposabljanje se izvaja v okviru projekta "Naj se vidi", ki je namenjen večji socialni vključenosti pripadnikov ranljivih družbenih skupin (manjšine, priseljenci, različne etnične skupine, narodne skupnosti ex-SFRJ, pripadniki romske skupnosti) in dvigu njihove zaposljivosti na področju kulture.

 

Luksuz-839

 

Več informacij in prijave: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 

Rok za prijave: 10. november 2013

 

 

Projekt "Naj se vidi" delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov, razvojne prioritete: "Enakost možnosti in spodbujanje socialne vključenosti"; prednostne usmeritve: "Dvig zaposljivosti ranljivih družbenih skupin na področju kulture in podpora njihovi socialni vključenosti".

 

 

Vir in povezava:

http://www.luksuz.si

Domov
Novice
Kolumna
Iz tiskane izdaje
Video
O Ekranu
Naročilo revije
Prodajna mesta
Impresum
Kontakt
NASLOVNICA AKTUALNE ŠTEVILKE

2017_naslovnica_ekran_februar_marec2017

 
KOLUMNA

Življenje po koncu filma


Začetek filma in najavna špica predstavljata tisto tanko mejo med realnostjo (kinodvorane) in fikcijo (filma), konec filma in njegova odjavna špica pa prečkata isto mejo v nasprotni smeri. Če je naloga začetka filma, da »nas iz rutine vsakdana popelje v svet fikcije«, kakor je nekje pripomnila Jela Krečič, je naloga filmskega konca in odjavne špice, da nas pospremita iz fikcije in privedeta nazaj tja, kjer smo že ves čas bili, na sedež dvorane.


Preberi več...  
mens hairstyles Hotels And Travels home decorators collection big lots furniture interior decorating Home decorators bad credit loans electric cars
ZADNJI KOMENTARJI
IZ TISKANE IZDAJE
NAJBOLJ BRANO
EKIPA
PIŠITE NAM!

2009 © Ekran

r57c99 shell