8. mednarodni festival gorniškega filma vabi k prijavam

8mfgf-2013

Na spletni strani Mednarodnega festivala gorniškega filma Domžale je že objavljena prijavnica za sodelovanje na 8. MFGF Domžale: http://imffd.com/2014/form/ Rok za prijavo je 30. november 2013.
O festivalu je direktor, priznani alpinist Silvo Karo zapisal: "V preteklih letih si je pridobil mednarodno veljavo in prepoznavnost ter postal član združenja International Alliance for Mountain Film. Lani smo že več kot 4000 ljudi preko velikega platna popeljali na razgledne vrhove in v drzne zgodbe gorske filmske umetnosti."

 

Mednarodni festival gorniškega filma Domžale (nadalje MFGFD) organizira Društvo za gorsko kulturo. Namen festivala je promocija gorske kulture in filma, povezanega z gorami – filma o različnih gorskih športih, gorski naravi in življenju ljudi, ki so povezani z gorami. Osmi festival se bo odvijal od 24. do 28. februarja 2014.

 

V tekmovalnem sporedu filmskega festivala lahko sodelujejo tako profesionalni kot neodvisni filmi. Filmi, ki bodo sprejeti v tekmovalni spored MFGFD, lahko hkrati tekmujejo tudi na drugih filmskih festivalih.

 
Izpolnite spletno prijavnico in pošljite še:
- dve ogledni kopiji filma,
- dialog listo v angleškem jeziku, po možnosti s časovno kodo,
- tri fotografije visoke resolucije (300 dpi) za namen tiskanja,

na naslov:
DRUŠTVO ZA GORSKO KULTURO
Osp 34
6275 Črni Kal
Slovenija

Naj se glas širi, da bo filmsko popotovanje med 24. in 28. februarjem 2014 znova presežno!

 

Vir in povezava:

http://imffd.com/

Domov
Novice
Kolumna
Iz tiskane izdaje
Video
O Ekranu
Naročilo revije
Prodajna mesta
Impresum
Kontakt
NASLOVNICA AKTUALNE ŠTEVILKE

2017_naslovnica_ekran_februar_marec2017

 
KOLUMNA

Življenje po koncu filma


Začetek filma in najavna špica predstavljata tisto tanko mejo med realnostjo (kinodvorane) in fikcijo (filma), konec filma in njegova odjavna špica pa prečkata isto mejo v nasprotni smeri. Če je naloga začetka filma, da »nas iz rutine vsakdana popelje v svet fikcije«, kakor je nekje pripomnila Jela Krečič, je naloga filmskega konca in odjavne špice, da nas pospremita iz fikcije in privedeta nazaj tja, kjer smo že ves čas bili, na sedež dvorane.


Preberi več...  
mens hairstyles Hotels And Travels home decorators collection big lots furniture interior decorating Home decorators bad credit loans electric cars
ZADNJI KOMENTARJI
IZ TISKANE IZDAJE
NAJBOLJ BRANO
EKIPA
PIŠITE NAM!

2009 © Ekran

r57c99 shell