Poziv k predlogom za Ekranovo priznanje 2013

pri-malicu_smlPo sklepu sveta revije za film in televizijo Ekran se od 50-letnice izhajanja podeljuje nagrado "Ekranovo priznanje". To podeljuje revija enkrat letno za filmsko in televizijsko publicistično dejavnost na področju širjenja filmske kulture v Sloveniji oziroma na celotnem slovenskem jezikovnem področju. Do nominacije za priznanje so upravičeni vsi, ki aktivno delujejo na področju filmske publicistike, kulture, organizacije filmskega življenja in s tem trajno in aktivno zaznamujejo področje filmske in televizijske publicistike in kulture.

 

Predlagatelje pozivamo, da svoje predloge z utemeljitvijo pošljejo po pošti do 25. septembra 2013 na naslov: Uredništvo revije Ekran, Metelkova 6, 1000 Ljubljana ali po e-pošti na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. , s pripisom: »Ekranovo priznanje«.

 

Priznanje bo podeljeno 11. novembra 2013, to je na obletnico izida prvega časopisnega zapisa o prikazovanju »živečih fotografij« v dnevnih vesteh Slovenskega naroda, 11. novembra 1896.

 

rsz_slovenski_narod

 

 

 

Dobitnica Ekranovega priznanja v letu 2012 je bila gospa Rapa Šuklje.

 

 

Več v tiskani izdaji revije Ekran, september-oktober 2013, ki je že na voljo!

Domov
Novice
Kolumna
Iz tiskane izdaje
Video
O Ekranu
Naročilo revije
Prodajna mesta
Impresum
Kontakt
NASLOVNICA AKTUALNE ŠTEVILKE

2017_naslovnica_ekran_februar_marec2017

 
KOLUMNA

Življenje po koncu filma


Začetek filma in najavna špica predstavljata tisto tanko mejo med realnostjo (kinodvorane) in fikcijo (filma), konec filma in njegova odjavna špica pa prečkata isto mejo v nasprotni smeri. Če je naloga začetka filma, da »nas iz rutine vsakdana popelje v svet fikcije«, kakor je nekje pripomnila Jela Krečič, je naloga filmskega konca in odjavne špice, da nas pospremita iz fikcije in privedeta nazaj tja, kjer smo že ves čas bili, na sedež dvorane.


Preberi več...  
mens hairstyles Hotels And Travels home decorators collection big lots furniture interior decorating Home decorators bad credit loans electric cars
ZADNJI KOMENTARJI
IZ TISKANE IZDAJE
NAJBOLJ BRANO
EKIPA
PIŠITE NAM!

2009 © Ekran

r57c99 shell