Uvod v Kinodvorovo poletje s Kinodvoriščem!

kinodvorisce-13-002

Tudi letos se bo med 20. junijem in 13. julijem Kinodvorovo platno vsak večer preselilo na plano, ko bodo projektorje ponovno pognali v Kinodvorišču, letnem kinu v atriju Slovenskih železnic. Prva premiera je na vrsti v četrtek, 20. junija 2013 ob 21:30, ko si bo moč ogledati film Opomba (Hearat Shulayim, 2011, Joseph Cedar), po projekciji pa v atriju nadaljevati druženje z Radiem Terminal.

 

Pod zvednim nebom atrija Slovenskih železnic boste lahko vztrajali vse do 13. julija. Do takrat bodo premierno predstavljeni še trije filmi z lanskoletnega LIFFa:

- Otrok iz zgornjega nadstropja (L'enfant d'en haut, 2013, Ursula Meier), dobitnik nagrade FIPRESCI na LIFFU, bo na sporedu od 26. junija do 2. julija. V glavni vlogi nastopa francoska igralka Léa Seydoux, ki je na letošnjem canskem festivalu prejela - skupaj z režiserjem Abdellatifom Kechichem and so-igralko Adèle Exarchopoulos - zlato palmo za film Blue is the Warmest Color (La Vie D'Adele - Chapitre 1 & 2, 2013) - in krasita naslovnico aktualnega Ekrana!

- Klip (2012, Maja Miloš), dobitnik nagrade vodomec na LIFFu, od 3. do 9. julija in

- Dej mi, no! (Få meg på, for faen, 2011, Jannicke Systad Jacobsen) od 10. do 13. julija.

 

O vseh omenjenih filmskih naslovih lahko berete ali ste brali tudi v reviji Ekran!

 

rsz kinodvorisce-13image001

 

Letos Kinodvor nadaljuje s podaljševanjem filmskih večerov v glasbeno noč: 3. julija bo moč po premieri nadaljevati druženje z ustvarjalci umetniškega kolektiva globoke elektronike Chilli Space, 10. julija pa večer nadaljevati z DJ ekipo JuicyJuice.

 

Vsak film je v Kinodvorišču na sporedu teden dni, potem pa se njegovo predvajanje nadaljuje v Dvorani Kinodvora. Vse predstave v Kinodvorišču se pričnejo ob 21:30. Filmi so na sporedu v originalnem jeziku s slovenskimi podnapisi. Vhod v Kinodvorišče je skozi Dvorano Kinodvora. V primeru dežja je projekcija filma ob isti uri v Dvorani. Vstopnice so na prodaj pri blagajni Kinodvora eno uro pred prvo predstavo.

 

Kinodvor seveda ostaja odprt celo poletje, le predstav je nekoliko manj. Na sporedu Dvorane ostajata programska sklopa Za zamudnike (ob nedeljah ob 19. uri) in pa Kino v plenicah za starše z dojenčki (vsako prvo sredo v mesecu ob 13. uri). Tudi Kinobalon, Kinodvorov program za otroke in mlade, poleti ne počiva, tako da na sporedu ostajajo predstave v rednem sobotnem terminu ob 17. uri in nedeljskem ob 15. uri.

 

Poletna sezona se bo nadaljevala na Filmu pod zvezdami, letnem kinu na dvorišču Ljubljanskega gradu, ki ga Kinodvor pripravlja skupaj z javnim zavodom Ljubljanski grad. Projektorje pod zvezdami bodo pognali 25. julija in na grajskem dvorišču vztrajali do 17. avgusta 2013. Spored Filma pod zvezdami lahko pričakujete v kratkem, vse podrobnosti o naših programih pa najdete tudi na spletni strani www.kinodvor.org.

 

Vir in povezava:

http://www.kinodvor.org

Domov
Novice
Kolumna
Iz tiskane izdaje
Video
O Ekranu
Naročilo revije
Prodajna mesta
Impresum
Kontakt
NASLOVNICA AKTUALNE ŠTEVILKE

2017_naslovnica_ekran_februar_marec2017

 
KOLUMNA

Življenje po koncu filma


Začetek filma in najavna špica predstavljata tisto tanko mejo med realnostjo (kinodvorane) in fikcijo (filma), konec filma in njegova odjavna špica pa prečkata isto mejo v nasprotni smeri. Če je naloga začetka filma, da »nas iz rutine vsakdana popelje v svet fikcije«, kakor je nekje pripomnila Jela Krečič, je naloga filmskega konca in odjavne špice, da nas pospremita iz fikcije in privedeta nazaj tja, kjer smo že ves čas bili, na sedež dvorane.


Preberi več...  
mens hairstyles Hotels And Travels home decorators collection big lots furniture interior decorating Home decorators bad credit loans electric cars
ZADNJI KOMENTARJI
IZ TISKANE IZDAJE
NAJBOLJ BRANO
EKIPA
PIŠITE NAM!

2009 © Ekran

r57c99 shell