Poziv ustvarjalcem dokumentarnih filmov

Revija slovenskega dokumentarnega filma 2013, ki bo letos potekala med 29. avgustom in 1. septembrom 2013 v Mariboru, vabi vse slovenske ustvarjalce k prijavi. Poziv velja za slovensko dokumentarno produkcijo oz. avdiovizualna dela, ki so bila realizirana največ pet let pred prvim dnem Revije in še niso bila prikazana na Reviji 2012. RSDF Mariboru in širši okolici prinaša novo dokumentarno doživetje s pregledom letnih dosežkov slovenskih filmskih ustvarjalcev, s povezovanjem ustvarjalcev, producentov in gledalcev pa vzpostavlja novo prizorišče za izkaze slovenske filmske ustvarjalnosti.

 

Prijava naj vsebuje:

- izpolnjeno prijavnico, ki jo najdete na povezavi - PRIJAVA
- 3-5 fotografij v visoki resoluciji (300 dpi)
- kopijo dvd filma poslanega po pošti na naslov MITRA, razvoj avdiovizualne kulture in medkulturnega dialoga, Gregorčičeva 26, 2000 Maribor (poštni žig 10.7.2013)
- 1 avtor lahko prijavi največ 1 dokumentarni film

Za vsa vprašanja se lahko obrnete na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.
Rok prijave: 10/07/2013

 

 


Kontakt:
Revija slovenskega dokumentarnega filma
MITRA, razvoj avdiovizualne kulture in medkulturnega dialoga
Gregorčičeva 26
2000 Maribor

http://www.dokumentarci.si
email: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.
tel: +386 (0)41 498578

 

 

Vir in povezava:

http://www.dokumentarci.si/

Domov
Novice
Kolumna
Iz tiskane izdaje
Video
O Ekranu
Naročilo revije
Prodajna mesta
Impresum
Kontakt
NASLOVNICA AKTUALNE ŠTEVILKE

2017_naslovnica_ekran_februar_marec2017

 
KOLUMNA

Življenje po koncu filma


Začetek filma in najavna špica predstavljata tisto tanko mejo med realnostjo (kinodvorane) in fikcijo (filma), konec filma in njegova odjavna špica pa prečkata isto mejo v nasprotni smeri. Če je naloga začetka filma, da »nas iz rutine vsakdana popelje v svet fikcije«, kakor je nekje pripomnila Jela Krečič, je naloga filmskega konca in odjavne špice, da nas pospremita iz fikcije in privedeta nazaj tja, kjer smo že ves čas bili, na sedež dvorane.


Preberi več...  
mens hairstyles Hotels And Travels home decorators collection big lots furniture interior decorating Home decorators bad credit loans electric cars
ZADNJI KOMENTARJI
IZ TISKANE IZDAJE
NAJBOLJ BRANO
EKIPA
PIŠITE NAM!

2009 © Ekran

r57c99 shell