Pismo RTV SLO v podporo grškemu javnemu medijskemu servisu

rtv-slovenijaRTV Slovenija je z odprtim pismom izrazila podporo javnemu medijskemu servisu, radioteleviziji ERT, ki jo je grška vlada v torek začasno ukinila. V pismu je RTV Slovenija poudarila pomen javne radiotelevizije v demokraciji ter izrazila protest zaradi odločitve o prenehanju njenega delovanja in odpustitve delavcev.

 

V nadaljevanju posredujemo Odprto pismo RTV Slovenija v podporo ERT, ki ga je v imenu zaposlenih na RTV Slovenija na Evropsko radiotelevizijsko zvezo (EBU) posredoval generalni direktor RTV Slovenija mag. Marko Filli, in povezavo na spletno stran EBU-ja, kjer je objavljena zahteva po ponovnem zagonu grške nacionalne radiotelevizije, ki jo je podpisalo 50 generalnih direktorjev javnih medijskih servisov.

 

Odprto pismo RTV Slovenija v podporo ERT

 

Javna radiotelevizija je pomembna pridobitev evropske demokracije. V kriznih razmerah, ki se jih vsi zavedamo, tudi javni mediji racionaliziramo delovanje, a kljub varčevanju uresničujemo svoje poslanstvo. Zato z ogorčenostjo spremljamo dogajanje, povezano z ERT v Grčiji, državi, ki je zibelka evropske demokracije in kulture. Izražamo protest zaradi odločitve o prenehanju njenega delovanja in odpustitvi 2.656 delavcev, ki jim izražamo vso podporo. Ukinitev javnega RTV-servisa v katerikoli državi sveta je grožnja demokratičnemu razvoju. To ni pot iz krize, temveč njeno poglabljanje. S padcem javnega medija pade tudi demokracija.

 

mag. Marko Filli

generalni direktor RTV Slovenija

 

Domov
Novice
Kolumna
Iz tiskane izdaje
Video
O Ekranu
Naročilo revije
Prodajna mesta
Impresum
Kontakt
NASLOVNICA AKTUALNE ŠTEVILKE

2017_naslovnica_ekran_februar_marec2017

 
KOLUMNA

Življenje po koncu filma


Začetek filma in najavna špica predstavljata tisto tanko mejo med realnostjo (kinodvorane) in fikcijo (filma), konec filma in njegova odjavna špica pa prečkata isto mejo v nasprotni smeri. Če je naloga začetka filma, da »nas iz rutine vsakdana popelje v svet fikcije«, kakor je nekje pripomnila Jela Krečič, je naloga filmskega konca in odjavne špice, da nas pospremita iz fikcije in privedeta nazaj tja, kjer smo že ves čas bili, na sedež dvorane.


Preberi več...  
mens hairstyles Hotels And Travels home decorators collection big lots furniture interior decorating Home decorators bad credit loans electric cars
ZADNJI KOMENTARJI
IZ TISKANE IZDAJE
NAJBOLJ BRANO
EKIPA
PIŠITE NAM!

2009 © Ekran

r57c99 shell