Ekran v prevodu, 3.

RueMorgueMay2013-sml

V eni vodilnih svetovnih revij, posvečenih horrorju v najširšem smislu besede, kanadski Rue Morgue, bo v številki maj 2013 izšel prevod intervjuja s Christopherjem Leejem, ki je bil izvirno objavljen v reviji Ekran, september 2011. Intervju z legendo horrorja je za Ekran na Grossmannovem festivalu filma in vina v Ljutomeru naredil naš redni sodelavec in žanrski strokovnjak Dejan Ognjanović, sicer pa bo aktualna številka Rue Morgue v celoti posvečena britanskemu horrorju. V isti številki Ekrana je sicer izšel tudi obsežen tekst o fenomenu filma Mož iz protja (The Wicker Man, 1973, Robin Hardy), ki ga takisto obravnava Rue Morgue.

 

RueMorgueMay2013

 

Povezava:

http://www.rue-morgue.com/

 

 

Sicer pa je pred kratkim izšla tudi posebna številka revije Mladina - ALTERNATIVE, ki "prinaša sveže, aktualne in argumetirane prispevke k razumevanju časa izpod peres triindvajsetih eminentnih oziroma prominentnih filozofov in filozofinj, zgodovinarjev in zgodovinark, sociologov in sociologinj, politologov in politologinj, ekonomistov in ekonomistk ter znanstvenikov in znanstvenic."

 

Med avtorji "najnovejšega zbornika izvirnih besedil najvidnejših imen slovenske misli za kakovostno intelektualno razgibavanje med prvomajskimi prazniki" je tudi član Ekranovega uredništva in najbolj prevajan Ekranov avtor zadnjih let, Marko Bauer.

 

 

rsz alter2-am

 

 

Povezava:

http://www.mladina.si/

Domov
Novice
Kolumna
Iz tiskane izdaje
Video
O Ekranu
Naročilo revije
Prodajna mesta
Impresum
Kontakt
NASLOVNICA AKTUALNE ŠTEVILKE

2017_naslovnica_ekran_februar_marec2017

 
KOLUMNA

Življenje po koncu filma


Začetek filma in najavna špica predstavljata tisto tanko mejo med realnostjo (kinodvorane) in fikcijo (filma), konec filma in njegova odjavna špica pa prečkata isto mejo v nasprotni smeri. Če je naloga začetka filma, da »nas iz rutine vsakdana popelje v svet fikcije«, kakor je nekje pripomnila Jela Krečič, je naloga filmskega konca in odjavne špice, da nas pospremita iz fikcije in privedeta nazaj tja, kjer smo že ves čas bili, na sedež dvorane.


Preberi več...  
mens hairstyles Hotels And Travels home decorators collection big lots furniture interior decorating Home decorators bad credit loans electric cars
ZADNJI KOMENTARJI
IZ TISKANE IZDAJE
NAJBOLJ BRANO
EKIPA
PIŠITE NAM!

2009 © Ekran

r57c99 shell